13.12.2014. – Svečani koncert povodom 60 godina postojanja i rada Muzičke škole „Trebinje“

Javna ustanova muzička škola „Trebinje“ večeras je obilježila značajan jubilej – 60 godina uspješnog postojanja i rada.
U dvočasovnom svečanom koncertu nastupili su svi uzrasti ove kulturno – obrazovne ustanove sa svih odsjeka – gitare, harmonike, violine, violončela, klavira, flaute, te horovi i orkestri osnovne i srednje muzičke škole.

Dušanka Babić, direktorica Muzičke škole istakla je da su svi oni koji su potekli iz  muzičke škole ambasadori ove prefinjene umjetnosti kako u Trebinju tako i šire.

Muzička-Škola

„Škola je, kroz 60 godina postojanja, iškolovala mnoge generacije, a pojedinci su muziku odabrali za svoj budući poziv, pa su danas istaknuti pedagozi i izvođači. Kroz ovaj vremenski period  u školi su predavali značajni pedagozi i učitelji muzike posvećeni djeci“ navela je direktorica. Istakla je da se  stalno  povećavao broj učenika i naglasila da  ove godine,u istoriji škole,  ima najviše učenika  – 236 u osnovnoj i 37 u srednjoj školi. Škola ima šest odsjeka, a u planu je otvaranje novih.

Uvjerena sam da nas ni jedna poteškoća ne može pokolebati u odlučnosti da našim učenicima damo najviše što možemo kako bi ih pripremili za dalje školovanje, a muzičku profesiju podigli na još veći nivo. Bilo je tako u prošlosti, tako je danas, biće tako i u budućnosti u koju gledamo sa sigurnošću i povjerenjem – istakla je direktorica Dušanka Babić.